W nawiązaniu do tematu Car-Audio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Zamieszczone przez Nexus6
    mogę polecić Ci 3 miejsca:

Domena gae.pl jest wystawiona na sprzedaż w serwisie premium.pl. Domena oczekuje na oferty zainteresowanych, zachęcamy do zakupów.

www.barieradzwieku.pl
    THX!
    TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Zamieszczone przez MiKruS
      Zamieszczone przez Nexus6
      mogę polecić Ci 3 miejsca:

Domena gae.pl jest wystawiona na sprzedaż w serwisie premium.pl. Domena oczekuje na oferty zainteresowanych, zachęcamy do zakupów.

www.barieradzwieku.pl
      THX!
      ze wskazaniem na to pierwsze :wink: to w temacie koszuli k
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zamieszczone przez MisiekWAW
        Szybciej ja zdejmie :smiech_f
        Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Mozecie polecic jakies miejsce w Wawie, zby zrobic sobie wygluszenie w miare dobrze i tak zeby nie zdarli tez ostatniej koszuli za to?
          MiKrus, sam sobie wygłusz - mata kosztuje 12zł (50cmx50cm) na drzwi idą 3-4.
          A sprawa nie jest trudna - Purchawa w swojej galerii zamieścił zdjęcia drzwi z takim wygłuszeniem - trochę pracy a w kieszeni zostanie 400zł albo i lepiej.

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez Maicroft
            Szybciej ja zdejmie :smiech_f
            nie no, o to to go nie posądzałem :szeroki_usmiech:

[ Dodano: Wto Lis 02, 2004 11:39 ]
            Zamieszczone przez arci9
            A sprawa nie jest trudna - Purchawa w swojej galerii zamieścił zdjęcia drzwi z takim wygłuszeniem - trochę pracy a w kieszeni zostanie 400zł albo i lepiej.
            swięte słowa k
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Zamieszczone przez arci9
              Przy moich zdolnosciach manualnych, to moglbym najwyzej cos zepsuc... :evil:
              TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

dramatyzujesz :szeroki_usmiech:
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

MiKruS napisał:
                  Przy moich zdolnosciach manualnych, to moglbym najwyzej cos zepsuc...

dramatyzujesz
                  MiKruS,

wycinasz, naklejasz, podpalasz..i po dramacie... :szeroki_usmiech:

Komentarz

• MiKruS
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7976

dramatyzujesz :szeroki_usmiech:
                    Byc moze. Ty gdzie swoje maty kupowales? Bo chyba wrzucales namiar, ale nie moge znalezc, albo cos mi sie miesza. :?

Zamieszczone przez arci9
                    MiKruS,

wycinasz, naklejasz, podpalasz..i po dramacie... :szeroki_usmiech:
                    Widze co najmniej dwoch chetnych do pomocy. 8) :lol:
                    TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7715
                      • Ford

Byc moze. Ty gdzie swoje maty kupowales? Bo chyba wrzucales namiar, ale nie moge znalezc, albo cos mi sie miesza. :?
                      Miesza Ci się :mr_yellow: Bo do Octavii jeszcze nie kupiłem, ale najprawdopodobniej kupię od tego goscia:

Skontaktowałem się z nim mailem, cena 20 mat 25x50 po doliczeniu przesyłki wychodzi 5,79zł za sztukę i do tego dorzuca płytkę z instrukcją jak wyklejać :szeroki_usmiech:

[ Dodano: Wto Lis 02, 2004 11:55 ]
                      Widze co najmniej dwoch chetnych do pomocy. 8) :lol:
                      ale do pomocy a nie do odwalenia za Ciebie całej roboty :szeroki_usmiech:
                      Był WRX
                      Była Octa

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Miesza Ci się :mr_yellow: Bo do Octavii jeszcze nie kupiłem, ale najprawdopodobniej kupię od tego goscia:

Skontaktowałem się z nim mailem, cena 20 mat 25x50 po doliczeniu przesyłki wychodzi 5,79zł za sztukę i do tego dorzuca płytkę z instrukcją jak wyklejać :szeroki_usmiech:

To zamow i dla mnie przy okazji. Moze jakis rabat minimalny by dal przy wiekszej ilosci.

ale do pomocy a nie do odwalenia za Ciebie całej roboty :szeroki_usmiech:
                        Spoko - zorganizuje sie jakies piwko, chipsy i od razu dwie Octavie obklei w takim ukladzie. 8)
                        TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

To zamow i dla mnie przy okazji. Moze jakis rabat minimalny by dal przy wiekszej ilosci.
                          pogadam 8) ale to już i tak nie jest zła cena :wink:

Spoko - zorganizuje sie jakies piwko, chipsy i od razu dwie Octavie obklei w takim ukladzie. 8)
                          a masz gdzie to robić :?: bo dla mnie to jest największy problem :?
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

pogadam 8) ale to już i tak nie jest zła cena :wink:
                            Domyslam sie - tak tylko napisalem.

Mam garaz podziemny, nie indywidulany tylko ze wszystkimi. Miejsca jest w nim wystarczajaca, sa gniazdka z pradem 8) w razie czego, oswietlenie i w miare swiety spokoj. Mozna spokojnie dlubac. Jest tylko problem, ze temperatura jest w nim niewiele wyzsza niz na zewnatrz, tyle tylko, ze nie wieje. Zreszta chyba nie jestesmy z cukru.
                            W razie czego moj brat ma jeszcze podobny garaz i u niego jest troche cieplej.

Nie wiem, czy cos takiego Cie interesuje?
                            TDI 205PS

Komentarz

• _tm_
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 2333
                              • Superb III (3V3)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Znajdzcie sobie jakis ogrzewany garaz albo z kontaktem elektrycznym i suszarka. Jak wygluszalem poprzedni samochod to robilem to w garazu, ale nie ogrzewanym i po prostu tragedia - mata potrafila sie mi zlamac w reku Pozniej robilem to latem podczas upalow - to byla komfortowa praca, bo mata byla miekka i latwo dawalo sie ja formowac.

EDIT: Po tamtym wygluszaniu doszedlem do wniosku, ze jednak lepiej jest to zlecic firmie Car-Audio. Strasznie sie czlowiek urobi probujac wcisnac ta cholerna mate w drzwi pomiedzy profile. Polecam czlowieka z AK - Heartlees. Robil u mnie i bylem zadowolony.
                              S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                              Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                              -------------------------------------------------------------------------
                              O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                              O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                              O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

Zamieszczone przez _tm_
                                Znajdzcie sobie jakis ogrzewany garaz albo z kontaktem elektrycznym i suszarka. Jak wygluszalem poprzedni samochod to robilem to w garazu, ale nie ogrzewanym i po prostu tragedia - mata potrafila sie mi zlamac w reku Pozniej robilem to latem podczas upalow - to byla komfortowa praca, bo mata byla miekka i latwo dawalo sie ja formowac.

EDIT: Po tamtym wygluszaniu doszedlem do wniosku, ze jednak lepiej jest to zlecic firmie Car-Audio. Strasznie sie czlowiek urobi probujac wcisnac ta cholerna mate w drzwi pomiedzy profile. Polecam czlowieka z AK - Heartlees. Robil u mnie i bylem zadowolony.
                                Spoko, mam opalarkę 8) co do drugiej części, to właśnie po wygłuszaniu poprzedniego samochodu doszedłem do dokładnie przeciwnych wniosków :alien2 Nie widzę powodów, żeby za taką robotę komuś płacić całkiem sporo kasy :krzywy

[ Dodano: Wto Lis 02, 2004 13:22 ]
                                Mam garaz podziemny, nie indywidulany tylko ze wszystkimi. Miejsca jest w nim wystarczajaca, sa gniazdka z pradem 8) w razie czego, oswietlenie i w miare swiety spokoj. Mozna spokojnie dlubac. Jest tylko problem, ze temperatura jest w nim niewiele wyzsza niz na zewnatrz, tyle tylko, ze nie wieje. Zreszta chyba nie jestesmy z cukru.
                                W razie czego moj brat ma jeszcze podobny garaz i u niego jest troche cieplej.

Nie wiem, czy cos takiego Cie interesuje?
                                Pomijając temperaturę to jest git. Zawsze możesz zobaczyć jak ja wygłuszam swoje drzwi (13 w sobote wstępnie mam zaklepane miejsce w garażu/warsztacie znajomego) i wtedy się zdecydować, czy robimy to własnoręcznie, czy dajesz zarobić firmie, która się zajmuje Car-Audio. Tylko, ze wtedy trzeba by było maty zamówić oddzielnie. Bo jak się wycofasz i zostanę z matami to Cie osobiście na amen wygłuszę :diabelski_usmiech
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• arci9
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2007

Widze co najmniej dwoch chetnych do pomocy.
                                  Spoko, mogę chociaż pomóc ze wskazówkami , jak np. drzwi rozkręcać itp.
                                  Mam też opalarę, więc możecie chłopali na dwie łapy jechać...

Cena za maty niezła - choć są różnych firm - swoje kupowałem w sklepie w Jabłonnej(przy samym skrzyżowaniu jak się na Legionowo skręca)...

Temperatura jest faktycznie przydatna, jak jest ciepło to mata jest miękka i lepiej jest ją nakleiać, jak jest twarda to jak kolega wspomniał pęka...i trzeba przed nałożeniem ją podgrzewać...

Komentarz

• misiekwaw
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7715
                                    • Ford

Zamieszczone przez arci9
                                    To juz zaczynaj Jeśli mogę prosić to postaraj się jak najdokładniej to opisać :idea:

Zamieszczone przez arci9
                                    Cena za maty niezła - choć są różnych firm - swoje kupowałem w sklepie w Jabłonnej(przy samym skrzyżowaniu jak się na Legionowo skręca)...
                                    Ja kupowałem na Marsa, w takim mały pawiloniku z lakierami i to były takie jak ten gośc sprzedaje :roll: . Tylko dużo drożej :? ale były naprawde dobrej jakości k
                                    Był WRX
                                    Była Octa

Komentarz

• arci9
                                      RS
                                      • 2004
                                      • 2007

arci9 napisał:

To juz zaczynaj Jeśli mogę prosić to postaraj się jak najdokładniej to opisać
                                      Też masz Elegance...
                                      To tak: śrubki dookoła tapicerki, na lewj stornie(patrząc z przodu) chyba 2, od dołu 3 i z prawej 2.Potem możesz, przy sterowaniu zciągnąć rączke plastikową - ostrożnie bo jest na zaczepach , jak to zdejmiesz to są 3 duże śruby. i jedna malutka...
                                      Wcześniej trza zdjąć trójkącik tam gdzie jest tweeter (ładnie go podwadzić).
                                      Podczas zciągania tapicerki tzreba wyciągnąć guzik(ten któy się chowa gdy zamykasz drzwi) i odłączyć lampkę przy nim.Następnie do odłączenia zostają - lamka u spodu drzwi (lewy dół - biał-czerwona, sygnalizuje otwarte drzwi), a także cięgno od klamki...

Jeszcze pod sterowaniem lusterkami jest jedna śrubka....

Sorki ttrochę to chałotycznie wyszło - może wieczorem na spocie jeszcze na to spojrzę i dokładnie wytłumaczę - acha , opisywałem drzwi kierwcy, pasażera podobnie ale jest mały niuans -mniej śrubek pod plastikem z klamką....)

Komentarz

• misiekwaw
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 7715
                                        • Ford

Zamieszczone przez arci9
                                        Też masz Elegance...
                                        Mam Ridera (Ambiente) ale nie powinno byc większej różnicy IMO :roll:

Zamieszczone przez arci9
                                        Sorki ttrochę to chałotycznie wyszło - może wieczorem na spocie jeszcze na to spojrzę i dokładnie wytłumaczę - acha , opisywałem drzwi kierwcy, pasażera podobnie ale jest mały niuans -mniej śrubek pod plastikem z klamką....)
                                        Spoko, pokazesz mi wieczorem co i jak
                                        Był WRX
                                        Była Octa

Komentarz

• MiKruS
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7976

Pomijając temperaturę to jest git. Zawsze możesz zobaczyć jak ja wygłuszam swoje drzwi (13 w sobote wstępnie mam zaklepane miejsce w garażu/warsztacie znajomego) i wtedy się zdecydować, czy robimy to własnoręcznie, czy dajesz zarobić firmie, która się zajmuje Car-Audio. Tylko, ze wtedy trzeba by było maty zamówić oddzielnie. Bo jak się wycofasz i zostanę z matami to Cie osobiście na amen wygłuszę :diabelski_usmiech
                                          Dobra - nie bede Ci sie narzucal.
                                          Zamowie sobie, skorzystam jedynie z Twoich doswiadczen przy montazu. 8)
                                          TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7715
                                            • Ford

Dobra - nie bede Ci sie narzucal.
                                            Zamowie sobie, skorzystam jedynie z Twoich doswiadczen przy montazu. 8)
                                            Wstrzymaj się z tym zamówieniem jeszcze przez chwilę 8)
                                            Był WRX
                                            Była Octa

Komentarz

• franca
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 532

to i ja wrzuce swoje 5 gr
                                              Kompleksowe wyposażanie warsztatów blacharsko-lakierniczych. Markowe produkty w atrakcyjnych cenach. Lakiernictwo, Blacharstwo, SmartRepair, BHP, Autokosmetyka.

siedzibe maja daleko od wwa ale:
                                              APP-Wschód
                                              tel.: 022 7520484
                                              fax: 022 7520592,
                                              e-mail: [email protected]
                                              dziś już jest zapozno aby zapytać o cenę ale w poniedziałek...
                                              jak planowałem zakup i dowiadywałem się o cenę to była najkorzystniejsza u nich podawali również adres w wwa ale drozej taniej podjechac do nich (okolice błonia?) i kupic bezpośrednio pozatym z tego co wiem jest kilka rodzai mat. np do dzwi twarde i miękkie ale co to znaczy :?: pozatym są jeszcze pasty głuszące jak ktoś już mi odpisał jako uzupełnienie... oczywiście do kupienia na allegro ale cena 17-20 to zdierstwo gdyż producent sprzedaje za niecałe 5 zł :lol:

Komentarz

Wstrzymaj się z tym zamówieniem jeszcze przez chwilę 8)
                                                Nie wiem na jakim jesteście etapie i czy nie będzie za późno, ale ja również byłbym chętny na wyklejanie drzwi, tak więc jest trzecia para rąk do pomocy jakby co :-)

--
                                                pozdrawiam,
                                                grisza

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Zima idzie wiec na polu to juz sobie z tym nie dacie chyba rady. Trzeba szukac kogos z garazem albo firmy CA, ale jesli ktos ma troche zamozaparcia to tez zrobi i bedzie dobrze. Aspekt wygluszenia drzwi do samego odsluchu muzyki nie jest jedynym. Wygluszone drzwi zamykaja sie rowniez ciszej i minimalnie ciszej jest zewnatrz. Przynajmniej ja tak mialem, chociaz nie w Octavii (tam jest wszystko seria :cry: )
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• franca
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 532

w app maty 5,49 twarde 250/500mm a miękkie 14,64 500/500mm

Komentarz

Pracuję...